• Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

Makroner med sjokolade fyll

  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

Makroner er ypperlig å servere til både hverdagslige lag samt spesielle feiringer! Disse makronene er laget med sukker, men du kan fint bytte ut med sukkerfrie alternativer som sukrin og stevia dråper for ekstra smak.

Ingredienser

  • 100g mandelmel / malte mandler uten skall
  • 200g melis
  • 1 ts pulver av algen chlorella eller spirulina
  • 110 ml Ultimight Eggehvite
  • Noen få saltkorn
  • 40g sukker

SJOKOLADEFYLL

  • 2dl fløte
  • 300g kokesjokolade
  • 100g lys + 200g mørk

Fremgangsmåte

1. For de som bruker hele mandler med skall må disse skrelles og males. Dette gjøres ved å legge dem i kokvarmt vann til skallet lett kan dras av. Miks deretter i en foodprossessor til de er finsmulete. Dette kan ta en stund, og skrap ned masse fra kantene flere ganger. Bland malte mandler/mandelmel med melis.

2. Hell noen saltkorn og eggehviten i en ren bolle og pisk med elektrisk visp til massen begynner å bli stiv. Hell deretter i sukker, litt og litt, i en tynn stråle mens du fortsatt pisker. Hold på helt til du har en blank og fin masse

3. Sikt litt og litt av mandel-blandingen inn i den stivpiskede eggehviten, og vend alt forsiktig og godt inn med en slikkepott. Dersom noe av mandel-blandingen ikke går igjennom sikten, kjør det enda litt mer i foodprossessor.

GRØNNFARGE:
Tilsett en dæsj med pulver fra algen chlorella eller spirulina for å få til den grønne fargen på disse makronene.

4. Hell røren i en sprøytepose/plastikkpose, og klipp et lite hull i tuppen. Lag knapper på cirka 4 cm i diameter på bakepapirkledde stekebrett. VIKTIG: La brettene stå helt til knappene har fått en tørr skorpe (slik at du kan ta på toppen forsiktig uten å få røre på fingeren). Kan ta alt ifra 30 min til over en time. Dette er for å unngå at de sprekker under steking5. Stek i ovnen på 170° varmluft i cirka 12 minutt. Steketid kan variere, pass på. Avkjøl litt på stekebrett, og avkjøl deretter helt på en rist

SJOKOLADEFYLL
1. Kok opp fløten. Legg hakket sjokolade i en bolle og hell den kokende fløten over. La det stå i 1 minutt før du rører til sjokoladen er oppløst. Avkjøl helt til fyllet blir stivt som en tykk krem

2. Fordel fyllet på den flate siden på halvparten av makronene, og klem en ny makron fast på toppen. Det kan være enklere å fordele fyllet med en sprøytepose, men du kan også bruke skje.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar