• Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

Sunnere skoleboller

  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

En sunn utgave av de populære skolebollene; næringsrike og lave på karbohydrater. Kan nytes både til hverdags og fest!

 

Ingredienser boller

  • 1 ss tørrgjær
  • 1 ss sukrin gold 
  • 0.5 dl lunkent vann 
  • 40 gram smeltet smør
  • 200 gram cottage cheese
  • 2 egg
  • 1 ts eplesidereddik
  • 3 ss fiberhusk
  • 55 gram havrefiber 
  • 45 gram kokosmel 
  • 50 gram sukrin melis 
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme

Ingredienser vaniljekrem

  • 4 eggeplommer
  • 30 gram sukrin / ønsket søtning 
  • 2 dl fløte / Kesam mager 
  • 6 dråper vaniljeekstrakt 
  • 0.5 ts fiberhusk

Ingredienser glasur og topping

  • 70 gram Philadephia lett 
  • 35 gram sukrin melis 
  • 2 – 3 ss eggehvite
  • Kokosmasse til topping

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 190° over-og undervarme.

  1. Bland lunkent vann i en bolle, sammen med gjær og sukrin. Rør og la det stå i 10 minutter 
  2. Smelt smøret og bland dette med cottage cheese, egg og eddik i en blender
  3. Tilsett blandingen i bollen med gjær og rør om
  4. Bland inn alle de andre ingrediensene og elt dette raskt sammen med miksmaster
  5. Rull ut deigen og lag boller i ønsket størrelse 
  6. Dekk brettet med plastfolie og hev på et lunt sted i ca 40 minutter
  7. Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader
  8. Lag vaniljekrem mens bollene hever
  9. Stekes på nest nederste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter. Etter 15 minutter åpner du døren på stekeovnen og bruker en spiseskje til å legge over resten av vaniljekremen på bollene
  10. Lag glasuren mens bollene avkjøles

Vaniljekrem

Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Begynn med 0.5 ts fiberhusk. Varm sausen opp til medium varme, mens du rører. Kok på lavest mulig temperatur mens du rører hele tiden. Sausen skal tykne. 

Glasur og topping

Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren, unntatt kokosmasse. Dypp bollene i glasuren, deretter i kokosmassen. Legg bollen på et brett og la glasuren stivne. 

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar